走過港鐵旁邊,肚子餓到咕嚕咕嚕叫,湊巧撞正頭前既唐記,就咁一間店令我當晚食得咁開心!🍚🥢🍢頂呀!食開啲平價又美味既港式點心,我夠講數。首先,跟住個陣香味,我試左個蒽花卷,真係蒽油香四溢,鬆軟,入口個陣好過癮。再黎邦自己一大份糯米卷,黏黏地幾有滿足感,同埋啲花生真係搶曬鏡,啱晒我咁鍾意食嘢既人。🥜跟住,個雞包子真係正!肉味香郁,肉汁豐厚,我啲樣嘢喺心入面定格咗,啖啖肉,清爽得嚟又唔油膩,包皮蒸得啱啱好。食曬個包包,啲馬拉糕又黎挑戰我,正到不得了,軟綿又香甜,即管之後要跑多幾圈,都絕唔會後悔啦!成個晚上,呢啲美食陪我渡過,仲有得帶返屋企分享,真係滿足到不得了,不愧係我平時最掛念既一站。下次去過,我又會再試嘅,成日食都唔厭!这间唐记真係你港鐵附近既好選擇,必試無誤!👍🏼