今日心情靚靚,闖入咗間話題既日式拉麵店,有種走進東京小巷嘅錯覺。地道拉麵一試難忘!白豚拉麵🍜真係稱得上係屋企大細嘅最愛,湯底厚密,麵條滑溜曬,啖啖肉感,真係飲落有種充滿幸福嘅暖。泡菜拉麵😋嘅湯底夠晒韻味,伴隨埋口感Q彈嘅粗麵,加上泡菜嘅輕輕辣感,好有驚喜。小食部分,我地揀咗炸魷魚天婦羅、煎餃子呢啲配角。魷魚外脆內軟,啱晒淋上啲醬油汁;而餃子皮香脆,裡頭啲餡又多又潮,實在係下麵好夥伴。簡直係撈面勁過撈麵嘅存在🥟。整體嚟講,這家拉麵店保持咗原汁原味嘅日式飲食文化,服務態度一流快手快腳,仲令人感受到港式嘅熱情。無需聞茶蘭記,搵到熟悉嘅港式情懷,滋味簡直絕妙!等緊下次再嚟,新嘅美食之旅正喺角落等緊我!👍🏼