上個星期我跟幾個朋友去了一間拉麵店,真係令人眼前一亮。我哋點了兩款拉麵,每一款都各有千秋,令人回味無窮。第一款是麻辣口味嘅拉麵。湯頭夠哂味,有種麻香辣辣嘅感覺,但係又不會辣到飲水飲到痴線,真係好夠balance。拉麵嘅麵條超級彈牙,每條麵都好似吸晒湯底嘅精華,一啖落去,辣香麻辣味瞬間爆發喺口腔,刺激得好過癮。再講講叉燒增量嘅選項,呢個真係為食肉獸度身訂造。叉燒又厚切又juicy,每片都帶有嘅綿密肉香和淡淡嘅甜味,完美融合入濃郁湯底中,令人無法抗拒。唔少得提一提佢哋嘅小食——韭菜餃子。外皮香脆,裡面嘅韭菜和肉餡味道十足,令人一顆接一顆停不了口。仲有必點嘅味玉,流心程度剛剛好,黃流心撞上濃郁湯汁,每一啖都是幸福感爆棚。呢次體驗,整個食物質素掂爆,拉麵同配料嘅味道都非常滿意。要我點評,真心推介香港朋友去試下,彈牙嘅麵條、濃郁湯底,又或者是juicy嘅叉燒,每樣都令人回味無窮。睇落下次去,我都要再嚟幾款新嘢試吓😊💯👌。