尋日放工約佐家姐姐夫食飯,去佐佢哋屋企附近食,家姐話佢平時放工都鐘意去尼間店食米線,話鐘意佢D豬骨湯夠味。既然家姐都話正,咪又試下囉。況且我都鐘意食D濕口野!! 原來尼間米線平日夜晚都要等位,不過都係等左一陣,好快就到我地。坐低姐夫見到隔離台有碟炸豬大腸,就話忽然想食,佢話細個果時,呀哥成日帶佢掃街食炸大腸,依家好少地方會有得食,家姐聽到姐夫咁講,緊係即時和議啦。我地叫左米線和紅薯粉之外,還叫左3個小食,平時唔食開豬大腸既我,真係覺得味道幾好,脆口得尼有一種好特別味道,姐夫就話,就係想食翻尼種味道,古唔到係米線店都有尼D野食,真係直得一讚 !! 其他野食都唔錯,米線豬骨湯底都幾好味。
脆皮豬大腸
2017-06-05
10 分鐘 (堂食)
脆皮豬大腸