2021-09-03 144 瀏覽
今日收工,同朋友約左喺呢度食晚飯。當我喺對面馬路望過去嘅時候,遠處已經見到好多人喺門口出面排緊。原來呢間車仔麵都幾受歡迎,不過見到店內位置甚少,難怪想堂食嘅客人都需要係外面等一陣先入到坐。等咗幾個字終於有得埋位坐,係入坐之前已經盡量安排我哋落咗單先,相信係想加快上菜速度。油麵、豬軟骨、豬頸肉、陳皮魚蛋、葱、乾蒜、咖喱汁中辣食完十分之飽,豬軟骨口感軟腍,軟骨易咬又入味。豬頸肉肉質嫩,唔會太硬。陳皮魚蛋亦唔喺周圍餐廳都會選用,所以呢樣加分!雖然嗌咗中辣,但係我都覺得唔辣,所以喺枱面拎咗辣椒油嚟加。反而辣椒油有料到,加咗兩羹之後辣度即刻提升返,但喺就會搶咗咖喱汁嘅味度。建議想試埋加咗辣嘅味道,可以先原汁原味咁食到咁上下份量先再加辣椒油撈嚟食。而如果情況允許,真喺建議可以外賣,因為舖頭較細,座位亦非常少,住喺附近嘅話買返屋企食會比較舒適,繁忙/食飯時段亦唔使喺門口等到滿頭大汗~ 不過確實幾好食,而且喺度做野嘅一班後生仔幾熱心,服務態度都好好。下次經過都會再想嗌外賣返去慢慢食。支持!
今日收工,同朋友約左喺呢度食晚飯。

油麵、豬軟骨、豬頸肉、陳皮魚蛋、葱、乾蒜、咖喱汁中辣

2021-09-02
20 分鐘 (堂食)