身為超級奶蓋fans🤩,有幾次見到ig有人介紹呢間堅果奶蓋店,見到個奶蓋極厚,而且香港好少見到有地方賣堅果奶蓋,覺得幾特別👍🏼,緊係要試試Nuttea呢間台灣過江龍🥳。不過由於每間分店地址都幾隔涉,真係專登要行過去個頭先試到。————————————————————舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 7.8/10抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 7/10 ————————————————————繽紛火龍果堅果奶蓋($38)其實見到火龍果就即刻諗好要叫呢款,好少飲品舖有賣火龍果野飲,好特別‼️而且🐷本身都幾鍾意火龍果。然後果然無簡錯🤓,因為就咁飲堅果奶蓋其實都幾膩,呢個時候飲啖清新嘅火龍果汁,哇正呀!配合得好好!!🤩🤩.另外要特別講下個主角堅果奶蓋😎,個奶蓋由5️⃣種堅果奶製成,而唔係用普通牛奶,適合純素素食者飲用。講真飲落個味道真係好似繽紛樂入面個層榛果醬,其實係幾甜,鍾意食繽紛樂嘅人應該會好鍾意飲😆。.其實Menu上面好多款野飲睇落都好吸引,由其係伯爵朱古力堅果奶蓋茶,不過🐷實在冇咁多個胃,唯有下次再試🙈。————————————————————612同1111罷市,支持抗疫三罷,店內有文宣,有做五一
————————————————————
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 7.8/10
繽紛火龍果堅果奶蓋($38)

————————————————————
612同1111罷市,支持抗疫三罷,店內有文宣,有做五一黃金週優惠。