餐廳: 湯加 (淘大商場2期)
資訊:

今日有點女性週期性不適所以想食清淡啲同補下血,收工就自己行左去淘大呢間湯加 (以前屋企同公司附近都有,成日食但試過食完肚痾就無再幫襯)去到五點半仲有下午茶,叫左個豬潤牛肉芥菜魚湯淮山麵少麵~雖然話係下午茶,但啲餸同麵既份量比起正常時段係無少過😅鮮牛肉幾滑幾好食👍 豬潤就唔爽兼有啲粉👎芥菜都爽口唔會太淋,淮山麵都ok唔會煮到太淋一pat野~但係食之前已經見到個托盆有魚骨 (下面右邊)兼飯粒(上面中間),呢兩樣野絕對同我點既野拉不上關係,見到都唔開胃,衛生非常差🤦🤦湯加我都食過起碼三四間分店,間間既衛生都好一般,請員工注意改善🤦🤦
去到五點半仲有下午茶,叫左個豬潤牛肉芥菜魚湯淮山麵少麵~
雖然話係下午茶,但啲餸同麵既份量比起正常時段係無少過😅

鮮牛肉幾滑幾好食👍
豬潤就唔爽兼有啲粉👎
芥菜都爽口唔會太淋,淮山麵都ok唔會煮到太淋一pat野~

2020-08-31