2021-10-12
有個朋友成日話食沾麵一定要有個石鍋,我又咁啱未食過有鍋嘅沾麵,所以就趁食lunch同咗佢地去食沾麵試下係咪真係有石鍋會好食啲👀同埋呢間沾麵嘅評價都幾兩極,有啲人就話好好食,有啲人就話冇下次,所以今日就嚟試下究竟好唔好食!!🤪-🦐元祖龍蝦沾麵 ($108)個湯啱啱嚟到嘅時候滾得好勁,不過好快就冇咁滾😗但係真係有鍋就keep到個湯係暖🤣成個lunch講咗勁耐嘢個湯都冇凍!!個麵唔會太硬亦都唔會太淋,硬度啱啱好🥰可惜龍蝦湯雖然好濃,但係佢嘅龍蝦味唔夠重,同埋食匀成個麵都冇龍蝦肉😅不過麵嘅份量都足夠,叉燒嘅調味鹹淡適中,叉燒邊都有少少焦香🤩而啲筍嘅份量個人覺得可以多少少,整體而言覺得呢個龍蝦沾麵如果龍蝦味重少少就會好好多喇😗-🍖豚肉魚介沾麵 ($89)個湯嘅魚介味幾出,而且唔會腥或者覺得好油膩😋呢個沾麵除咗個湯之外同龍蝦沾麵嘅材料大致上都一樣,所以除咗個湯之外我都冇咩特別評價😛-🍜特制八代海赤海老叉燒拉麵 ($57)呢個係lunch set,呢個價錢大大碗拉麵仲有野飲個人覺得真係幾抵🤩拉麵嘅麵底同沾麵用嘅麵唔同,隻麵幼啲同埋冇咁彈牙🧐湯底加咗啲蝦米仔提升鮮味同口感,不過叉燒可以多啲同厚啲就更好
🦐元祖龍蝦沾麵 ($108)
🍖豚肉魚介沾麵 ($89)
🍜特制八代海赤海老叉燒拉麵 ($57)
呢個係lunch set,呢個價錢大大碗拉麵仲有野飲個人覺得真係幾抵🤩拉麵嘅麵底同沾麵用嘅麵唔同,隻麵幼啲同埋冇咁彈牙🧐湯底加咗啲蝦米仔提升鮮味同口感,不過叉燒可以多啲同厚啲就更好喇🥰
lunch menu都真係幾抵,不過lunch menu就冇沾麵,如果要食沾麵就要用返普通Menu嗌🧐我地午市去唔使等位就可以即刻入座,而且服務都幾好,餐廳仲好貼心咁樣送咗包免費紙巾😚每枱都有架!!整體而言我覺得未去到好好食,但係都未至於難食🤔🤔不過如果要排隊我就未必會去食喇~提提大家呢間都淨係收現金,想食嘅話記得帶定現金喇!!