2023-06-26 219 瀏覽
之前聽朋友介紹三不館嘅旺角店,話好好食,但我一直未有機會去試。咁啱今日喺荃灣見到原來依度有分店,即刻決定入去食!平日嘅lunch hour都幾多人,所以要搭枱,不過好在唔算好逼。店員上菜嘅速度都超快手,落左單冇5分鐘就有得食!我嗌咗佢地嘅招牌豬手同豬頸肉,仲有蘿蔔同酸齋,湯底係秘制麻辣汁。首先讚下佢嘅蘿蔔,煮得夠淋又清甜!初初都驚佢地咁忙啲蘿蔔會唔會唔夠淋,點知係出奇地好食!豬手有兩舊,外皮保持咗彈性,唔會太淋,幾好食!而豬頸肉都燒得幾香,可惜得3舊而且都切得幾薄,唔係好夠食🥲至於個秘制麻辣汁都唔算好惹味,感覺似係清湯上加啲辣油咁,如果湯底可以濃啲就好!整體上不過不失!喺附近住或者返工想食個平lunch絕對係好選擇!不過如果住得遠就唔使專登黎食喇~