2019-08-22
最近見到新港城樓下開左間新冰室, 以食燒味為名, 今晚就去試下先😊 7點去到已經坐滿人, 不過好快就有位, 餐廳有個大玻璃櫃, 擺滿準備拎去燒嘅鵝同乳豬🐖 餐牌都幾多餸菜可以選擇, 有d都幾特別, 我地一行6個人就叫左6個餸😊話明大壹燒鵝, 緊係要整隻例牌下庄嚟試下🤭, 燒鵝燒得唔錯, 皮脆肉厚, 味道ok, 如果油脂多d會更好☺️ 例牌乳豬🐖, 個皮非常脆, 好香, 咬落去d肉幾juicy, 唔乾, 食多幾件都唔膩, 加埋個乳豬醬汁, 正! 個人覺得乳豬比燒鵝好味☺️馬安山小炒王, 小炒王入面有蝦乾, 魚仔乾, 蝦仁🦐, 魷魚🦑, 腰果同韮菜, 咸咸香香嘅味道, 而且鑊氣十足, 送飯送啤酒一絕!蒜蓉白菜仔, 味道不過不失, 白菜都炒得ok, 唔老🥬避風塘軟殼蟹🦀, 一上枱香味撲鼻, 軟殼蟹熱辣辣, 炸得幾脆, 味道亦岩岩好, 唔會太濃太咸, 加埋炸蒜一齊食, 正! 非常惹味開胃😋😋 推介!👍🏻👍🏻碧綠龍躉斑球🐟🥦, 班球幾厚肉, 幾香口, 唔會好咸, 不過魚嘅份量唔算多總結味道唔錯, 價錢亦唔算貴💵, 白飯🍚份量都正常, 唔會好似出面酒樓咁細碗, 上菜速度都幾快👍🏻
蒜蓉白菜仔, 味道不過不失, 白菜都炒得ok, 唔老🥬