2025-01-07 44 瀏覽
我哋嗌咗兩個套餐:「豬頸肉 x 西班牙豬五花 x 富士蘋果地雞肉」 +「牛五花 x 牛小排 x 日本雞頸肉」,追加牛舌。個人認為舖頭走嘅路線同燒肉like差唔多,肉類選擇更比燒肉like多,不過價錢都貴啲。總括嚟講,肉類排名:🥇牛肉 + 雞肉 > 豬肉 🐮牛小排有牛味,不過略嫌切得太薄,如果有返啲厚度就Perfect了。🐮牛五花 有牛味,正常發揮,如果可以再揀會只叫牛小排。🐮牛舌食落有彈性又唔韌,但係味道一般。🐣富士蘋果地雞肉肉質嫩滑,醃料令到肉味好清新,十分推薦!🐣日本雞頸肉同富士蘋果地雞肉一樣,肉質嫩滑。🐖豬頸肉爽口,厚身。🐖西班牙豬五花肉質有點韌,每件好大塊,若可切細啲會更加好。兩個餐都升級咗紫菜溫泉蛋飯,感覺蛋味和紫菜不足,越光米亦食唔出有咩特別,都係牛角嘅最好食。配菜方面,泡菜嘅份量非常多,可惜只有辣味,唔好食。沙律都算新鮮,蔬菜爽口。麵豉湯出奇地好,唔會太鹹。

總括嚟講,肉類排名:🥇牛肉 + 雞肉 > 豬肉

🐮牛小排

🐮牛五花
有牛味,正常發揮,如果可以再揀會只叫牛小排。

🐮牛舌
食落有彈性又唔韌,但係味道一般。

🐣富士蘋果地雞肉
肉質嫩滑,醃料令到肉味好清新,十分推薦!

🐣日本雞頸肉
同富士蘋果地雞肉一樣,肉質嫩滑。

🐖豬頸肉
爽口,厚身。

🐖西班牙豬五花
肉質有點韌,每件好大塊,若可切細啲會更加好。