2021-04-15 55 瀏覽
#古典風裝潢#高雅#台灣過江龍1. #麻辣蒜味鍵心牛肉麵🍲:重口味人士⚠️見到成碗野好多紅油係面頭,湯底味道好多層次& 豐厚,食得出用左好多香料熬(蒜,花椒,豆瓣醬,藥材,牛骨⋯etc),少少嗆口有辣勁,rich到以為食緊麻辣火鍋😂😂係冇咁麻,好惹味,但牛肉麵黎講太heavy😶,較易食滯🤭。🥢麵條有手工麵同幼麵揀,揀左手工面,粗身質地厚薄不一,都掛到湯的。食食下覺得有啲似食緊餃子皮,未算超有嚼口,中規中矩。🐂牛肉係我最愛既牛展👅好淋有肉味😋唔使好用力就咬到味道:8.3/10Price: $842. #招牌紅燒鍵心牛肉麵🍲:🤷🏼‍♀️上枱試完之後發覺比錯左湯底,隨後補上碗紅燒湯底。🙆‍♀️中意紅燒湯底多啲,對我呢啲食開重〇味既人黎講,湯底好濃味之餘又唔會掩蓋哂牛味😋,藥材味唔會太突出,帶極輕微嘅辣。(⚠️因本人其實麻麻地藥材味🤭)⭕️‼️值得一讚既係酸菜🤩好好食,最怕食到啲得甜味又唔酸既酸菜🌝味道:8.8/10Price: $843. #鹽酥雞 🐥:好大碟😮大大舊,外皮炸粉算厚 ,肉質唔會乾帶少少肉汁,調味恰好,夠酥脆。(個人黎講ok, 因為都中意食炸衣🤣)味道:8.3/10Price: $484.

#古典風裝潢#高雅#台灣過江龍

1. #麻辣蒜味鍵心牛肉麵🍲:重口味人士⚠️

🐂牛肉係我最愛既牛展👅好淋有肉味😋唔使好用力就咬到

味道:8.3/10
Price: $84

2. #招牌紅燒鍵心牛肉麵🍲:
🤷🏼‍♀️上枱試完之後發覺比錯左湯底,隨後補上碗紅燒湯底。

味道:8.8/10
Price: $84

3. #鹽酥雞 🐥:

味道:8.3/10
Price: $48

4.#冷泡凍頂烏龍茶 🥤$30
濃度中等,⭐️個樽好靚但無得拎走🤣。