2024-01-17 381 瀏覽
走過呢間餐廳嘅時候,簡直係香味撲鼻而來!一入到這裏,啱啱好飄出嚟嘅咖喱豬扒味,實在太誘人啦🤤!食物出到嚟,我先攞起嗰碗嘅牛尾湯嚟一試,完全係溫暖心寸嘅好滋味呀,湯底濃郁得嚟又唔會過於膩口!跟住係重頭戲!啲咖喱豬扒真係得閒想一想都會流口水,豬扒煮到啱啱好,外皮香脆得黎肉質依然保持鬆軟同多汁,嗰陣配上啲咖喱汁呢,真係無得頂,足足嘅香辣味🌶️,食落不但過癮,而且完美貼合呢個秋高氣爽嘅天氣。至於啲蜜糖番茄,就好似提子一樣咬落去甜滋滋,與咖喱豬扒相輔相成。甜品方面,嗰個白雪公主奶凍更係一絕,香甜綿滑,每一啖都似係雲朵般輕柔,完美收官呢場美食之旅!總括嚟講,餐體驗喺這裏真係超正!無論係服務定係食物質量,都表現得可圈可點。好滿足,真係一個字「正」😋!下次一定再嚟,還有好多選擇等住我去探索!