最近發現寶琳新都城呢邊有間性價比好高既日式餐廳,唔單止有咖哩,仲有壽喜燒、蓋飯同拉麵食。以前成日覺得,餐廳咩食品都有會唔會冇咁專門呢,但呢間既食物都有水準喎,可以一試,最緊要價錢抵❤️❤️裝修就冇乜特別,位置多,坐得寬敞。今日特別想介紹佢既set 餐,我叫左自選二人餐,可以揀兩款拉麵或飯,加三樣小食,都只係$208。好抵!我揀左一個豬軟骨拉麵,要額外加$15,同吉列豬扒奄列咖哩飯。小食有成十二款比你揀,我揀左吉列炸蝦、炒魷魚鬚同燒魚餅。豬軟骨拉麵豬軟骨炆得好入味,好腍身,一咬就化開。味道有點醋酸味,感覺好開胃,中和左軟骨果種膩感。麵係幼身麵,煮得軟硬度適中。配料有大量筍條、木耳絲,感覺好足料。唯一唔滿意係隻蛋唔係溏心,失左分,美中不足。吉列豬扒奄列咖哩飯咖哩飯都係呢到既主打❗️大大塊豬扒炸到金黃,顏色有、份量夠、厚度都唔差。炸皮唔會過厚,豬扒肉質仲好有口感,仍然有肉汁。咖哩汁正常,唔會偏甜,果然唔錯👍🏾吉列炸蝦佢既炸蝦好實肉,係我鐘意既口感🤤係新鮮蝦肉🥰炒魷魚鬚用蒜片炒香,份量多,兩個人食都有點吃力,不過味道好,最後都清晒。燒魚餅普普通通,不過不失啦😎整體呢到既Set 份量夠,價錢抵,雖然味

豬軟骨拉麵

吉列豬扒奄列咖哩飯

吉列炸蝦
佢既炸蝦好實肉,係我鐘意既口感🤤係新鮮蝦肉🥰

炒魷魚鬚

燒魚餅
普普通通,不過不失啦😎

整體呢到既Set 份量夠,價錢抵,雖然味道唔係超級好食,但都有水準,對得住價錢有突啦。