板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)

God of Teppanyaki (Sino Plaza)
2022-04-26 123 瀏覽
今日好開心就好,放annual leave ,可以同好姊妹一齊食鐵板燒🤩嚟咗間裝修豪華嘅餐廳食!之前都食過呢一間分店嘅lunch set ,不過鐵板燒就第一次喺度食。我哋叫咗午市商務鐵板燒二人套餐,食物包括前菜、刺身、主食、甜品,非常豐富!餐廳好貼心,比咗Welcome 抗疫drink我地,係鹹柑桔梳打水。上前菜同沙律,沙津係菠菜沙律,好fresh!!另外仲胡蘋果汁大斤千切,開胃的食物!之後就有剌身三款,有帆立貝、鰤魚(類似油甘魚嘅味道)、拖羅。刺身好味好新鮮呀!🥰🥰到我哋最愛嘅南非鮑魚,見到隻鮑魚都好厚肉,佢落去鐵板嘅一刻仲係新鮮嘅,我諗整完之後味道一定一流。南非鮑魚嘅口感爽滑彈牙,鮮甜味十足呀!而且啲味道都濃郁,就算唔使點海鮮醬汁都可以有鮮甜嘅味道,非常滿意!師傅加咗蘆筍俾我哋,等我哋可以食下唔同嘅味道。蟹肉他他,啖啖蟹肉好滋味,仲有牛油果同菠菜,好健康喎!鋨板燒活龍蝦🦞醬汁係蝦膏加芝士醬,提升龍蝦嘅鮮味。剩低嘅龍蝦會拎落去整味增湯,唔會浪費材料,非常好👍和牛炒飯加漬物,仲有龍蝦味噌湯,真係好多嘢食!食完個厚切牛肉,師傅又整多個砂糖多士俾我哋食,真係超正囉!同埋勁飽最後食多個豆腐味

上前菜同沙律,沙津係菠菜沙律,好fresh!!
另外仲胡蘋果汁大斤千切,開胃的食物!

蟹肉他他,啖啖蟹肉好滋味,仲有牛油果同菠菜,好健康喎!

和牛炒飯加漬物,仲有龍蝦味噌湯,真係好多嘢食!

最後食多個豆腐味嘅雪糕,完美畫上句號。

如果大家有睇開我嘅OpenRice都知道我食過呢一間餐廳好幾次,因為餐廳質素真係好好,不論食物環境仲有服務質素,值得我一再幫襯❤️❤️