2023-12-06 22 瀏覽
成日都經過開源道都見到依間和風食堂因為終於有機會試到:3主菜👉🏻鰻魚山藥燒配醬油糖心蛋配帆立貝湯鳥冬加 茶碗蒸🤤開頭冇留意到山藥燒 原來好似大阪燒咁樣 , 燒餅上面有啲牛蒡絲, 味道甘甘地然後 口感都好爽脆 , 令到鋪喺上面嘅照燒鰻魚 味道更加突出👍🏻 除咗有燒餅仲有帆立貝醬油蛋烏冬 🤤每一口都充滿濃郁嘅滋味, 帆立貝好大隻 醬油蛋都好嫩滑🤤🤤🤤定食仲跟埋牛蒡絲, 茄子前菜同埋味噌湯👍🏻👍🏻👍🏻 👉🏻燉薩摩雞腿配日式奶油磨菇定食燉薩摩雞腿配日式奶油磨菇都好creamy 好大碗,雞腿肉質鮮嫩多汁,搭配濃郁嘅日式奶油磨菇醬汁, 加埋紅蘿蔔洋蔥滿滿,每一口都好豐富👍🏻小食👉🏻明太子蔥花玉子燒👉🏻醬燒牛舌芯明太子蛋黃醬嘅鹹香同蔥花玉子燒嘅滑嫩口感好夾~而醬燒牛舌芯串肉質鮮嫩多汁,醬汁都好惹味🤤甜點👉🏻朱古力蛋糕飲品👉🏻日式熱茶叫得咁豐富好彩餐茶揀咗日式熱茶,消下滯😂日作食堂餐廳環境佈置得好精緻用心, 好有回到學堂嘅溫情感覺,坐得好舒服,係聚會嘅好地方🌞🌞🌞
成日都經過開源道都見到依間和風食堂
因為終於有機會試到:3

主菜
👉🏻鰻魚山藥燒配醬油糖心蛋配帆立貝湯鳥冬
加 茶碗蒸🤤

定食仲跟埋牛蒡絲, 茄子前菜同埋味噌湯👍🏻👍🏻👍🏻

👉🏻燉薩摩雞腿配日式奶油磨菇定食

小食
👉🏻明太子蔥花玉子燒
👉🏻醬燒牛舌芯

甜點
👉🏻朱古力蛋糕

飲品
👉🏻日式熱茶
叫得咁豐富好彩餐茶揀咗日式熱茶,消下滯😂

• 鰻魚山藥燒配醬油糖心蛋帆立貝湯烏冬