2018-04-01
今日又同個仔出咗去中央圖書館做功課資料蒐集,做下做下又幾個鐘又到食飯時間啦,當然又係要問下個衰仔嘅意見啦!衰仔都係果句我要食牛肉,尋日食完火鍋,今日又話要食燒牛肉。佢成日問我幾時會再去日本,因為近排返工實在太忙,去唔到日本食靚牛,咁就係香港食返餐好少少,記得之前喺尖沙咀食過一間和牛燒肉純,食嘅牛係取自鳥取個邊,原來銅鑼灣都有分店,今次就再食多次啦!五點九上到去,仲係準備中,未到六點,係門口坐一陣,好好彩,我地係第一個walkin 客,仲有位比我地,親眼見住有其他客人六點十五分黎到已經不能walk in入座,㫮因訂位已滿,所以訂左位既記得唔好失約啊!想食又記得訂位啊!今次點左上肉眼,牛肩肉,五花肉,胸外復,肉眼扒同牛肩肉脂肪比例平均,脂肪紋好靚,每邊燒十零秒已發出陣陣牛肉香味,簡單點啲海鹽同黑椒已經震懾味雷!如果想試吓入口即溶,鍾意牛油味嘅朋友,強烈建議點肉眼同牛肩,個衰仔好識食過不停。另外個五花肉同埋胸外腹,多汁嫩口,性價比高,加多兩杯麒麟生啤,大滿足!