2019-05-09
上網見到有人推介咖啡多士,作為咖啡控嘅我無理由唔去試下呢度嘅裝潢其實幾靚,不過未到8點已經無人實在係令人疑惑,後尾我知點解喇。因為呢個時候menu的食物超過一半都無!連飲品都有好多無曬,好彩我個all day還在。alchemy精選全日早餐 $128等咗一大輪,終於等到食物,不過見到份all day嘅時候真心失望,half day咋下嘛?咁細份嘅?我仲諗住同朋友share...味道方面都OK嘅,起碼最期待嘅咖啡多士真係好濃咖啡味,咖啡醬保留到少少苦味,多士都夠脆,只係燶咗D。加分嘅位係佢有個幾fresh嘅乳酪,感覺無敢乾(視覺上都覺得乾),但除此之外其他都太hea,性價比極低。味增腌豬肩 $158可能係我哋食嘢比較淡味,呢個菜式比較鹹,肉唔難咬但唔會覺得想食多舊,嗰兩條菜真係純粹伴碟用,既然係咁嗰幾滴黑醋汁唔落會好D,因為唔係好夾,食落怪怪地,最後我哋直情放棄了😳latte $41呢杯咖啡係好飲嘅,夠香夠滑,份量調配剛剛好,值得慢慢品味,可惜其他特色飲品好多都無得叫。整體而言呢度應該純飲咖啡會開心D,同埋想食嘢真係要早D 喇。
alchemy精選全日早餐 $128
味增腌豬肩 $158