2021-04-29 92 瀏覽
收工約咗朋友girls talk,梗係揀間靜靜地嘅coffee shop。平時行荃新天地都會見到呢間餐廳,見到佢地幾光猛,枱同枱之間又闊落,今日我哋就嚟試吓啦。我哋嗌咗兩個combo set,前菜我揀咗牛肉沙律+燒粟米沙律,個人幾鐘意燒牛肉果款,酸味味咁,有啲洋蔥提味。主菜我哋就揀咗carbonara同ravioli in truffle sauce share食。carbonara係冇落cream果款,汁主要係蛋黃,個人比較鐘意呢款,蛋味濃啲,而意粉係al dente口感,煙肉就只係輕輕炒熱,冇煎到出油,如果煎耐少少等佢出油相信層次感會多啲。ravioli in truffle sauce方面,truffle sauce creamy,味道較濃,加埋本身已經帶咸味嘅ravioli有少少濃味咗啲,不過都係接受到範圍內,如果要揀的話我就鐘意carbonara多啲。飲品方面我揀咗iced latte,latte咖啡味非常香,飲落係輕身嘅咖啡味,我好鐘意。