2024-02-02 29 瀏覽
我同一班朋友都系日本迷,所以朋友介紹呢一間食拉麵非常正宗既餐廳,等我一解思鄉之苦。先嚟咖喱吉列海鮮飯🍗,炸海鮮炸到金黃色配上香草同埋廚師特製醬汁,肉汁同油脂鎖曬喺雞肉入邊,嫰滑嘅肉質同香脆勁外皮,食落去又香又惹味,D 飯都都好鬆軟好滋味。一定要encore!1000分好味😋😋😋再嚟壓軸嘅,味噌湯,入面好足料,用左自家秘製海帶、魚乾、味噌三種材料,好新鮮,真係非常之吸引,味道鮮甜。抹茶珍珠鮮奶,抹茶味道濃郁甘香,即刻相機食先!當你喝到呢杯飲品嘅時候,簡直係一種幸福嘅感覺😍。首先,呢款飲品嘅外觀非常吸引人👀,由於加入咗抹茶粉,所以飲品嘅顏色係一種翠綠色,而且個杯身仲有滿滿嘅珍珠🤤。當你慢慢啜飲嘅時候,會覺得珍珠嘅口感Q彈而且充滿奶香,同時抹茶嘅味道又非常清新,唔會過於甜膩。最正嘅係飲品入口嘅時候,珍珠、鮮奶🥛同抹茶嘅結合非常完美,每一口都係滿足。而且抹茶珍珠鮮奶仲有提神嘅功效,適合想清醒一下嘅人飲用☕️。最啱嘅係,辦工或者上學嘅時候飲,可以令你保持精神,跟住一整日都精神充沛💪🏼。總括嚟講,抹茶珍珠鮮奶係一款令人愛不釋手嘅飲品,無論係外觀抑或味道都非常吸引人,大家不妨試下,保證唔會失望❤️!👍🏻

👍🏻👍🏻整體上食物製作菜式都好用心,花咗唔少功夫,一定一定會再支持!