𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒲𝑜𝓃𝑔 𝒞𝒽𝓊𝓀 𝐻𝒶𝓃𝑔之前有個住港島既朋友推介過我食呢間餐廳,見放假得閒就出城搵食! 🌟蟹肉小龍蝦鰹魚湯泡飯 ($148)呢個湯飯係用鏗魚湯做湯底,同用左紅米飯,另外加左啲飯素同滿滿既蟹肉係面,旁邊仲有粒粒小龍蝦肉,將個飯伴好之後,每一啖飯都會享受到蟹肉同小龍蝦,湯底亦鮮味十足,再加埋紅米飯既口感,係好食同健康既不二之選。🌟日式咖喱配吉列炸蝦溫泉蛋烏冬($138)每條烏冬都沾滿濃郁既咖喱汁,烏冬係粗粗圓圓既讚岐烏冬,十分煙韌,而咖喱係日式香甜果種,炸蝦大大隻新鮮炸起亦非常香脆,沾上咖喱再食都一樣香口惹味。🌟焦糖香蕉梳乎厘pancake ($128)每次見到大大個超軟熟既梳乎厘係面前震動都會勁開心。倒左糖醬之後,再點一啲忌廉黎試下,呢個梳乎厘果然無令我失望,近乎入口即溶空氣感十足,忌廉牛奶味好香好滑,值得一讚既係旁邊有蕉糖既香蕉片,十分香甜!所有野一次放曬入口到食,真係無得輸,呢個梳乎厘大推!📍 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐨黃竹坑香葉道2號𝘖𝘯𝘦 𝘐𝘴𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘚𝘰𝘶𝘵𝘩地下𝘎06號舖

🌟蟹肉小龍蝦鰹魚湯泡飯 ($148)

🌟日式咖喱配吉列炸蝦溫泉蛋烏冬($138)

🌟焦糖香蕉梳乎厘pancake ($128)

📍 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐨