揭開濃味的序幕,我嘅山葵香菇御結食之旅,一啖落肚,啱哂!醬香撲面,攪拌埋微微嘅山葵香—哇,涼快咁過添!幾啱我鍾意嘅重口味。香菇?梗係好似小寶一樣飽滿,盡情吸納咗醬油精華,飯團嘢嘛,講求嘅就係呢種食到掂出嘅滋味!就算成份表話有番薯,都察覺唔到,可能比香菇同醬油蓋過去咗呢!轉個彎,嚟到辣味界嘅唐辛子昆布飯團。呢個辣,喺我嘅舌尖上跳舞;昆布佢咁大塊面,令我有過癮感,真系挺足料!咬落去,鮮味、辣味交織,文火慢燉嘅「嚼勁」—正!細細個幾想飲個茶水沖涼涼。辛子明太子飯團就更加唔洗多講,只能話係冧爆!🤤明太子嘅咬感過咗癮,每個粒都有份量,辣度啱啱好,我能夠話,佢哋倆真係齊齊好般配,譜出完美食感嘅小夜曲。食飯團,從今日起,這裡就系我嘅打卡點!🍣👌