2018-05-26
星期六都要返工,趁住lunch黎透下氣,黎到駱克道街市附近,樓上有間餐廳華麗別緻,有梳化位,座位不多,環境寧靜舒適。Brunch set好豐富,有5個course,好滿足!首先係魚子醬,兩款都好新鮮,上面都有金箔,三文魚子晶瑩剔透,鱘龍魚子醬鮮甜,配sour cream鮮味更突出。香檳甜甜地易入口,每食一道菜之前都飲一口,清一清味蕾,每道菜嘅味道都可以顯得更鮮明。新鮮帶子配酸甜果醬,鮮味更突出。味噌沙律撻呢個菜式好特別,感覺新穎,清新開胃。松露餅餡豐富,酥皮鬆脆。Prama ham同salami咸咸地,配香檳一流。侍應即場批新鮮松露,灑在溫泉蛋上,與野菌攪拌一齊食,天然調味,口感新穎,松露一片片伴蛋黃同野菌,食雞蛋食菇嘅氣派都唔同啲!慢煮Pork Belly肉質好淋,外皮香脆,配蘋果醬及香橙,感覺清新,雖然豬腩肉非常肥美,但不會覺得肥膩。最後甜品係海鹽雪糕同opera cake,蛋糕係咖啡朱古力味,帶有酒香。
Brunch set好豐富,有5個course,好滿足!
新鮮帶子配酸甜果醬,鮮味更突出。
味噌沙律撻呢個菜式好特別,感覺新穎,清新開胃。
松露餅餡豐富,酥皮鬆脆。
Prama ham同salami咸咸地,配香檳一流。