2022-01-21 90 瀏覽
話說前排丸茶有個應援活動,咁我就好開心諗住去睇下。去到店舖,見到金色頭髮扎住辮嘅女職員企係counter位,為咗大家清晰明白,我電話開埋嗰post有禮貌咁問唔知仲有冇應援包攞,因為每間店應援包數量都有限,所以我第一下已經問清楚。嗰女職員聽完我問嘅問題就話:「有啊,如果你消費嘅話。」咁我都覺得合理,因為嗰post都講明要喺店舖消費就可以問職員索取,所以我就求其買咗幾杯嘢飲。到杯嘢飲整好喇,咁我就問咗第二個近等候飲品區嘅職員係咪有應援包攞,佢就問返金髮嗰個女仔應援包係邊,然後佢講:「應援包?冇晒啦喎。」所以個男職員淨係俾咗幾個杯套我。我拎左嘢飲之後滿頭問號,忍唔住搵返喺counter位嗰個金髮女職員,佢話:「呢個我哋已經無唒啦。」如果你一早知道冇,點解唔一早同我講?咁樣玩消費者開心啲?如果冇咪冇,點解要人地攞晒嘢飲之後你先講冇唒?個女職員仲要笑笑囗咁,真係離唒譜!!

外賣自取