2017-02-09 481 瀏覽
閨蜜剛從澳洲返來派手信, 約左去希慎廣場逛街同收手信行到攰, 當然又係食野坐低傾計, 我地周圍睇下有咩正野食, 被這裡的生肖zodiac mocktail所吸引, 所以就揀左這間我地被侍應生安排到一張還細過我地學生時代坐的枱和櫈, 轉身放袋都難, 唯有將d 手袋全部放地,環境很黑, 睇餐牌都有點困難,我地想等朋友派完手信先才點菜, 點知侍應生不停係我地面前兜兜轉, 搞到我地不好意思, 點了墨西哥雞肉薄餅、凱撒沙律、all-day breakfast,同埋兩杯生肖mocktail很快d餸就來, 不過碟、盛載容器很大,本來已經很細的枱, 根本就放不落, 我地是攞著碟來食野好不容易食完一碟, 終於有空位擺返隻我地隻食用碟在枱上, 諗住可以一邊食一邊傾, 點知侍應生不停係我地面前兜兜轉, 一見我地只剩少少就立即想收左隻碟, 隔離枱仲好笑, 佢地俾人收晒d碟, 跟著不久遞上賬單, 激到女食客吵著說:“我地幾時話走, 俾本menu我, 我要叫甜品”不久, 聽到其中一個侍應生說:“一見人食完就收佢地d餐具, 裡面無哂啦!”, 我地立即緊緊地捉實餐具不敢弄跌,否則要用手食講返食物,除左墨西哥雞肉薄餅
閨蜜剛從澳洲返來派手信, 約左去希慎廣場逛街同收手信

講返食物,除左墨西哥雞肉薄餅好味外,其他都一般 薄餅薄脆, 雞肉嫰, 紅椰菜爽脆,沙律醬酸酸的很開胃

最失望的是生肖zodiac mocktail, 非常一般, 顏色有氣飲料, 無特別賣相

唉…我地快快食完都立即走, 感覺唔良好