2015-11-27 4156 瀏覽
假日燒烤周圍都多人,有朋友搵到呢間位於西貢既燒烤場,咁就策騎架tesla黎到西貢既外郊黎試試。環境向海,每個爐都向住沙灘,可以欣賞埋日落,個畫面係幾靚。這裡私隱度高,唔怕其他燒烤場咁人煙嘈雜,可享受片刻寧靜。我地有私人雪櫃,裡面雪住燒烤食物,呢度係用燒烤爐,唔使個個都用叉咁麻煩。牛丸,魚蛋,腸仔味道無咩特別。雞翼同牛扒都預先醃好,有咖喱味同黑椒味添。不過講到正係呢度竟然有海鮮燒。每人一隻大虎蝦同一隻扇貝。虎蝦有成隻手掌咁大,鹽燒係最能帶出蝦本身既鮮味,仲啖啖肉。扇貝就係蒜蓉燒,食得出陣海水味證明用料新鮮。最後仲有條鹽焗𩶘魚,除左預先用鹽醃外,仲有檸檬片,所以食落有陣清新檸香,不過鹽醃始終令條魚鹹左少少。呢度景觀好,唔使同人迫,仲有質量既食物,不妨試下。
呢度景觀好,唔使同人迫,仲有質量既食物,不妨試下。