小編份工喺觀塘 觀塘有好多隱世美食都喺唔同嘅樓上舖或者工廈裡面 今次就搵到一間唔錯嘅日本餐廳🤓 響 居酒屋 🏮唔洗飛日本 就可以食到好好食嘅日本菜之餘 仲可以換上和服影相 話咁易就可以打卡👘📸.🐷松葉蟹腳雜錦魚生飯飯粒香滑 新鮮嘅蟹腳(介要都算大隻) 同魚生 仲有啲酸甜嘅醋飯 🍚🦀 份量好多 好彩冇食早餐 如果唔係都食唔曬🤣 魚生超新鮮唔係講笑 三文魚特別香🫶🏻.🐷火炙魚生飯呢一碗飯比起上面介紹嘅嗰碗更勝一籌 雖然上面嗰碗超好食 但係呢一碗嘅魚生 經過火炙之後 魚油被必晒出嚟🤣 魚生新鮮 一啖食落去 鮮味滿溢口腔 🔥🍣.🐷左口魚邊壽司魚生鮮美 壽司米鬆軟 加上左口魚本身就係經過火炙之後油脂豐富 香到不得了🍣🐟.🐷三文魚刺身雖然我哋碗飯裏面已經有三文魚刺身,但係都係覺得唔夠喉 想叫多少少 單叫三文魚刺身 每一塊都大塊啲 刺身新鮮彈牙 配埋啲芥末醬汁 酸辣開胃🐟.除咗嘢食好味之外 餐廳仲有提供和服體驗真係好吸引 而且店員非常熱情幫我哋換和服👘 可以慢慢玩慢慢影 📸 仲有繪馬 大家有興趣可以寫低願望 成件事勁有feel🇯🇵.響居酒屋📍觀塘鴻圖道90號6樓.#吃貨日常#香港#日本菜#居酒屋#觀
🐷松葉蟹腳雜錦魚生飯

🐷火炙魚生飯

🐷左口魚邊壽司

🐷三文魚刺身

響居酒屋
📍觀塘鴻圖道90號6樓
#吃貨日常#香港#日本菜#居酒屋#觀塘#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘