(非會員)
2011-02-11 115 瀏覽
雖然只有3個人, 朋友知我鐘意食豬油撈飯, 所以明知新年期間會好多人,依然陪我上大榮華. 以前 7 點上去, 總是等足30-45 分鐘. 可是今次15 分鐘左右便有位, 本來滿心歡喜. 坐下來, 見點紙那張菜單, 又加了價去到60元, 才明白. 本來, 諗住唔使等咁耐都好, 食下去才真正明白少了人的原因. 蓮耤蚊豬肉: 連耤唔諗, 仲加一PAT南乳汁, 好難食. 肥豬肉也不香. 例湯: 蓮耤豬脷湯, 味精湯+ 豬脷超薄片 (同埋唔知係米雪, 咩味都無) 炸生蚝 : 超細粒, 又唔肥, 千其唔好試!!!!!!!!!!檸檬蒸烏頭, 不過不失, 不過比收$38時, 大條好多. 麻 辛束 豬大腸豬肚: 麻辛束 香港的水準比國內真的差好遠, 好似撈 辛束 椒油咁, 又唔香....... 豬油撈飯, 可能因為想食同埋其他野唔好食, 所以最滿意. 食完好失望, 唯有下次專食豬油飯同馬拉糕, 加到60元雖然D野大蝶番, 但係咁0既水準.............

依然陪我上大榮華.

坐下來, 見點紙那張菜單, 又加了價去到60元, 才明白.

檸檬蒸烏頭, 不過不失, 不過比收$38時, 大條好多.

豬油撈飯, 可能因為想食同埋其他野唔好食, 所以最滿意.

2011-02-08
15 分鐘 (堂食)