呢日同朋友行去元州村嗰邊食lunch,行嚟行去唔知食乜,終於見到第一間食店,係米線舖嚟就入去啦,因為已經好熱。一入去發現好彩冷氣充足,又坐得闊落👍。睇下有乜食先,主要都係大路嘢,一款$5餸米線就$29,飲品另加錢。另外亦都有幾款$12小食。我同朋友都唔食得辣,叫咗清湯,比落單呀姐笑我哋渣😑🤣。等咗陣就有嘢食,我同個朋友會share啲餸食,我要咗墨丸米線($30),因為墨丸係$6餸,所以要加$1...。嚟到見到碗粉第一個反應係有無搞錯,得3粒墨丸😡,夠邊個食,都算。飲一啖湯先,真係嚇親我,因為勁鹹,但就咁食米線就唔覺嘅。米線就普通料啦,正常的,份量都多。至於粒墨丸,咁矜貴吖喇,食完仲嬲,因為粉到不得了...。唉明明係入貨都入啲咁難食。我朋友就要咗雞肉芝士腸米線($35),芝士腸就有四節嘅,味道正常。而🐔雞肉呢,就碎濕濕到一個點,見到都唔想食,我朋友夾唔到比我咁濟...,而且啲肉亦無厘味道,唔掂囉👎🏿。不過呢到唯一可取就係佢啲配菜算多,有芽菜、腐皮同韭菜,如果有邊樣唔食就預早落單時講定。總括嚟講,米線舖嚟講佢都算幾差,因為都好難會唔好食,但佢啲餸同湯底都好唔掂,唔知辣湯係咪會好啲啦😟。價錢

總括嚟講,米線舖嚟講佢都算幾差,因為都好難會唔好食,但佢啲餸同湯底都好唔掂,唔知辣湯係咪會好啲啦😟。價錢又唔係特別平喎,出門口先發現對面有2間連鎖米線店,早知行多兩步好過。呢間米線舖無咁劣嘅地方係環境同店員態度都幾好,不過因為食物質素係咁,都係不了。
2019-10-11