2016-10-31 739 瀏覽
星期六同屋企人黎駱駝漆大廈行街,行過見到呢間有得坐,d蠔又幾抵,其實本身我都中意食蠔,不過無乜研究,通常最平果隻只要夠新鮮我已經覺得好食,今次一行3人就叫左12隻$10蚊既fine de claire。入去已經見到有2,3枱,有3個侍應,6點9入去個陣已經無招呼,咁我又係工廈都無咩期待,自助都無所謂啦,坐底左成5分鐘,都無人招呼,咁我米行去搵個女老細啦,佢一句:你坐底要啦,我收完錢黎落單。態度唔係好好,不過我都算啦,又等多5分鐘,個女人就揮手叫我去蠔吧果邊,點果陣又用好唔想做嘅態度去叫我點多$80野囉咁咪送個海膽囉或者赤貝囉,不過見佢好似對個個客都係咁,所以就不以為然。等完之後就坐低啦,跟住等咗足足45分鐘,先至來啲生蠔,隔離枱嗰啲遲過我哋入嚟,都已經上晒嘢食食完走咁滯,我嘅理解就係因為我哋嗌得平,唔似人哋嗌咁多野,所以將我哋將單放到最後先做。等咗咁耐,以為乜嘢放落口都好好食啦,啲蠔使得唔係好乾淨,幾乎每一隻都會見到大片嘅蠔殼,食起上嚟好麻煩,啲蠔得個咸字,冇乜海水味,又唔係幾甜,係米隻蠔本身唔係好靚既品種我唔知(但我去其他地方食$9嗰啲都冇乜咁嘅感覺),而且唔知係咪放得耐唔係好夠凍,

等咗咁耐,以為乜嘢放落口都好好食啦,啲蠔使得唔係好乾淨,幾乎每一隻都會見到大片嘅蠔殼,食起上嚟好麻煩,啲蠔得個咸字,冇乜海水味,又唔係幾甜,係米隻蠔本身唔係好靚既品種我唔知(但我去其他地方食$9嗰啲都冇乜咁嘅感覺),而且唔知係咪放得耐唔係好夠凍,本來都冇乜野食完諗住快啲走,但係佢俾個兩片檸檬原來有一件係壞咗嘅,最尾嗰隻用咗壞咗嘅檸檬,吱落去有陣怪怪地嘅檸檬溢味。

入咗間鋪頭成個鐘頭,只係得5分鐘係用嚟食嘢嘅,又唔係啲好出名好有gimmick嘅鋪頭,咁樣等真係唔係好抵,不過都叫做有位坐啦。
2016-10-29