2021-11-03 774 瀏覽
琴晚想去海光街果邊食周月,但因為時間太晏佢地已經收左鋪,唯有幫襯同一條街嘅另一間拉麵店。冇做足research 嘅後果就係...好易中伏😂呢間函館元祖北海道拉麵係由日本人開嘅,本來以為應該會幾正宗幾好味🤔餐廳有數款拉麵湯底比客人選擇,除左拉麵外,仲有唔少小食同飯可以選擇,感覺五花八門,同一般只focus係拉麵嘅小店好唔同。✨極上豉油檸檬拉麵($95)檸檬拉麵我之前係日本有食過,難得係香港見到,就叫黎試下🤣拉麵上面鋪滿左蔥絲同幾片檸檬,望落去都算吸引。麵條方面用左捲曲麵,食落相對冇咁有咬口,但問題都不大。比較令我失望嘅係個湯底,飲落相對偏咸,非常重味精,雖然檸檬嘅酸味已經令成個味道清新左,但食完都仲係覺得好口渴😂整體黎講呢間拉麵館嘅味道相當一般,朋友叫嘅蝦味拉麵比我果碗仲咸😂呢個價錢同周月差唔多貴,但味道就差好遠😢唔推薦⛔

✨極上豉油檸檬拉麵($95)