2022-10-19
朋友話見朋友嚟過,話聽講好好食,好想嚟試吓。於是我都好早book定for佢生日等佢開心下,驚冇位嘛。而我們都是區外人士,特登搭百幾蚊的士入嚟試嘅,可能因此期望高左。首先,入到嚟至埋單,其實都唔full,我唔係好明點解我咁早book,都要arrange一個幾唔舒服嘅座位,而隔離張4人檯是一直空置著。每道菜又嚟得好快,好快已經一檯都係,張檯根本唔夠位放,侍應妹妹都好似唔知點算咁,結果要食客自己一係食快啲,一係將餘下的食物group埋一碟,勁狼狽。串燒同前菜都未食完已經嚟煲仔飯,真係食唔切,到食煲仔飯已經凍晒。$900食一餐飯,少少嘅request係甜品寫生日快樂,中午打電話嚟冇尾音同我講,咁樣要加$20。Be frank, 食物真的唔太出色,但最令我失望係此店態度真係好唔friendly ,如果唔係朋友生日,唔想掃佢慶,我應該由店員打電話冇乜禮貌同我講寫生日快樂要加$20嗰一刻,我會答咁我唔嚟。生平第一次寫一個唔開心嘅食評,我會檢討自己是否期望太高,同反思香港嘅租金係咪將人迫得咁艱難,兩杯暖水要問先有,同埋用朱古力唧生日快樂都要charge$20。
於是我都好早book定for佢生日等佢開心下,驚冇位嘛。