行入來呢間小店,我心諗,今日一定要嚟份章魚燒掂噏下啲乜嘢嘢。本身打算揀返個經典原味嚟關關,但見到牆邊個like雞發嘅menu,決定大膽啲嚟個雙拼試吓瘋狂D嘅口味。撇過頭,見到師傅手快閃電噏章魚燒,個過程睇落好有戲。幾多分鐘之後,啱啱好,熱辣辣章魚燒擺到面前嚟,勁興奮!我攞起一粒黑松露嘅,外皮焦脆,輕輕一咬,軟綿嘅熱氣嗱嗱湧出嚟,滿滿嘅大塊章魚,好味得滯!但話晒嚟都係雙拼,轉戰蟹子口味。蟹子鮮甜,間中啖啖蒜蓉,味道反差大,好正!唯一唔足嘅,就係嗰個烤到心水嘅等待時間,有D熱辣辣想快啲食到,不過一切都值得。下次唔該記住帶埋班老友仔一齊黎,共享呢份簡單但又唔平庸嘅街頭美味。芝味,咁個軟綿綿,真係一流!🐙😋🤤