2020-07-28
今日以為Boss會返公司,我仲晨早流流返到去安排好一切... 點知佢原來安排咗自己 #留家抗疫 👉🏻👈🏻 自作聰明嘅 #小秘書 只好快手快腳完成手頭上嘅工作,諗住lunch time就可以返屋企繼續努力。點知都唔知係我手腳慢、定係太受歡迎😅 一個接一個嘅message、email,仲有無限電話資訊,搞到我連lunch都未食直踩到4:30。既然已經到法定放工時間,我仲唔嗱嗱聲執好啲野去搵嘢食醫肚咩😅 只不過我又唔敢 #堂食,諗起 #轉車站 附近有個 #冬菇亭(大排檔),一於去買個 #外賣 返屋企慢慢歉啦。#冬菇亭 一帶似乎衛生麻麻,不過一場嚟到冇理由又走,最近入口係「榮記」,一間專賣 #粉麵、#茶餐 嘅 #小店,醒起有人話咗佢哋啲 #牛筋腩河 好正,一於試吓。大概20分鐘左右,我終於返到屋企,打開 #外賣碗,啲湯似乎都被河粉索乾哂,不過外貌都仲幾好嘅。#牛腩、#牛筋 都炆得幾淋滑,不過啲 #河粉 食落味道怪怪地,唔可以話佢酸,不過... 總之唔知點形容😅 結果我連一碗河粉都食唔晒👉🏻👈🏻 試過一次怕怕lu 😅