2024-03-21 159 瀏覽
好多時去T.O.P.商場都會比山下果子店面吸引,因為佢哋間中就會轉主題,之前曾經係mom hi hi 同唐老鴨,今期就係Mofusand貓貓,簡直係食正呢期最hit的為主題,真有生意頭腦。路過就已經比門口的貓貓+馬卡龍吸引,看一看餐牌食物的價錢,又算合理,所以就決定幫襯。博多明太子忌廉意粉 - size係剛好一人份量,畢竟過往既主題餐廳,食物質素都偏低,所以都沒有抱期望。但係呢個意粉都幾好食喎,忌廉汁尚算濃厚,明太子亦恰如其分。香辣冬蔭公蜆肉意粉 - 勁辣,個餐牌又無註明咁辣,食第一啖已經覺得頂唔順,辣度係3隻🌶️,係惹味嘅,但其實得個辣字,食唔到冬蔭公味道。意粉煮得比較硬,好似唔多夠熟。值得一提的是,雖然話主題餐廳,但碗碟杯刀叉,甚至乎紙巾都完全無主題公仔,純粹得門口個貓貓+馬卡龍,同埋牆上幾幅的貓貓布,不過就有大量主題公仔的副產品售賣嘅,所以個主題其實唔算好貼題。

2024-03-09