2023-10-24
長假期同屋企人+朋友一班人去左長洲行咗個圈,主要係畀班小朋友玩下見下面,順便支持下香港經濟。我哋諗住早啲食早啲返去市區,我哋差唔多16個人,諗住搵間大啲嘅餐廳坐埋一齊,行行下入咗呢間店,有張大枱夠我哋16個人一齊坐。大約六點幾左右, 當時都冇乜人,一開始個侍應好熱情招呼我哋,極力推介兩個海鮮套餐,一個三千幾,一個二千幾,佢話好抵食,叫齊兩個啱啱好。我哋有六個小朋友所以冇叫海鮮,全部散嗌。叫咗九樣嘢,埋單$1545,同樓面介紹套餐嘅價錢相差最少幾千,當侍應知我哋散叫,冇叫海鮮,佢哋啲態度馬上360度轉,馬上黑面,之後全程都黑面完全唔理我哋,叫又唔理,扮望唔到我哋,碟碟都出現問題,除咗碟雞正常少少,擺到明玩嘢,最過份係埋單嗰陣時唔收信用卡。我勸有緣睇到我食評嘅朋友千萬唔好去呢間餐廳,總結就係服務九流,垃圾食物,仲要價錢唔係特別平,地下仲要好多跳蝨搞到我要噴蚊怕水! 難怪咁多香港人北上消費,下個長假期我哋都諗住返大陸玩,原因系香港太多呢d垃圾餐廳,迫我地走。