2008-09-01 7 瀏覽
星期日諗住同男友開開心心去食個tea, 咁o係旺角行黎行去都唔知食乜好, 見佢有位, 雖然都幾貴, 但諗住都試下啦, 咁就入左去, 叫左一個咖哩雞肉蛋包飯, 一個下午茶拼盆, 飲品原先男友要凍齋啡, 我要凍奶茶少甜, 黎到一飲, 發覺杯奶茶係酸既, 感覺上似係凍檸茶加奶咁既味, 唯有叫個經理換過杯, 但唔知點解, 佢地唔係換過杯奶茶俾我, 而係要我叫過第二樣飲品, 都算啦, 咁就叫返杯齋啡少甜(唔想再有奶又係酸既), 個經理對於少甜既表現係好出奇咁, 但係我都無乜點理佢, 繼續同男友一齊等食!等左都幾耐, 個拼盆黎先, 我地食左果個三文魚生菜三文治先, 味道都ok既, 但太多醬; 洋蔥圈就好油, 但都ok脆, 粗薯條就唔多夠粗, 同埋感覺好似有d怪, 雞翼味道普通偏咸, 之後就到蛋包飯, 有好多生菜伴碟, 同個飯差唔多大, 我同男友就當佢係沙律咁食, 個咖哩好鼓油味, 同我食落都係有少少酸酸地咁, 包住既飯入面唔知點解又要包d耶菜花, 攪到一邊食一邊就發出一d乒乒乓乓既聲, 而d生菜就一d洗左一d無洗咁!食完野就飲埋杯齋啡, 我果杯飲到尾有陣膠味既, 之後問返男友, 佢話佢果杯有朱古力

食完野就飲埋杯齋啡, 我果杯飲到尾有陣膠味既, 之後問返男友, 佢話佢果杯有朱古力味, 唔知會唔會係d杯無洗乾淨, 仲留左之前d飲品既味o係度!

食完之後無幾耐, 我同男友都開始覺得個肚唔多舒服, 最後大家都係肚痾收場, 所以, 呢間鋪頭我地唔會再去!

至於服務方面, 除左要落單, 當你想搵人既時候, 只會見到個經理企o係你後面, 但係當你想靜靜地食野果時, 班waiter就一直企o係你旁邊傾計, 仲要係傾得好大聲既, 講真, 都幾影響食客情緒!
  • 樣樣都唔太ok咁!