2015-09-14 2436 瀏覽
大家都遲放工, 第日又唔駛返工, 唔想煮飯又唔食肉, 呢度係唯一選擇, 最好就係是晚唔係初一十五, 大把位任坐~是晚唔係太餓, 照舊叫2個餸+1個粥~  生菜粟米粥咪以為淨係得生菜同粟米兩款餸煮粥, 仲有d雞粒同肉粒架~ 不個今次d粥唔知係咪搞底, 好多一大舊的飯~  涼瓜牛柏葉好奇想知牛柏葉係點, 但其實個樣同口感都唔係太似, 但爽爽地都唔錯, 最鍾意佢煮到d涼瓜一d都唔苦, 而且今次個芡夠薄, 少少地吊下味~  五柳素仙班之前諗緊要仙班定黃花魚, 老公仲估黃花魚係炸芋頭果款, 所以叫仙班, 但點知仙班即係芋魚, 雖然佢唔鍾意食芋頭, 但佢炸得夠香, 所以點多d汁食, 就接受到, 但我反而覺得佢炸得太乾, 有d硬~

是晚唔係太餓, 照舊叫2個餸+1個粥~

五柳素仙班
五柳素仙班