2021-06-02
某一日食肉嘅慾望突然好強烈🤤,即刻上網睇吓有咩扒房係抵食!Openrice見到呢間”Hugo Le Resto Grill”,好似長期輪流做緊五折或套餐好抵嘅優惠,連app都係,忍唔住又試一試伏唔伏🤨!兩份扒一上枱有啲O嘴,隻碟係好大嘅,份量真係細到⋯雖然質素幾好,結果食完主菜都係要繼續添食沙律吧😂不過值得一讚係幾名店員叔叔都好貼心👨🏻,主動問我哋要唔要碟分開食,又問我哋係咪有餐飲未到💬,離開時仲提我地記得拎齊搓手液,值得欣賞。————————————————👅Dinner for two($468)🔸干邑龍蝦濃湯 配 餐包👍🏻湯有濃郁龍蝦味🦞,口感濃稠 Creamy,底下有蝦粒,不禁猜想係咪出邊沙律吧的蝦🦐👍🏻細心位係麵包碟都係熱嘅,煙肉餐包脆脆軟軟好香口,蒜蓉包係外殼硬🥖,內裡煙韌,如果餐包都可以任食就好啦!反正主菜唔太夠飽🙈🔸自助沙律吧👍🏻門口有個小型沙律吧係任食嘅,除咗有沙律菜同生果,仲有凍蝦同泰式甜辣醬青口,鮮味唔太突出,但整體都食得過嘅👎🏻沙律吧喺大門口同Reception之間,亦都會有客人經過,始終依家都係熱情期間,如果有蓋可以蓋住食物會衛生啲🔸扒美國(IBP)有骨豬鞍配
————————————————
👅Dinner for two($468)
🔸干邑龍蝦濃湯 配 餐包
🔸自助沙律吧
🔸扒美國(IBP)有骨豬鞍配燒汁
👍🏻不得不讚有驚喜,豬鞍好juicy仲好香燒烤味,品嘗到豬肉本身嘅甜味,一切開就感受到肉質好軟,豬皮好彈彈彈,伴碟嘅意大利節瓜都唔錯,豬鞍比牛柳好食
🔸扒澳洲牛柳配黑椒汁
👍🏻牛味濃烈,煎到正常五成熟,無過熟或過多血水,黑椒汁都好重味,個人單食牛柳就夠味,唯一要挑剔份量可能比女仔拳頭細啲
🚩總結:唔算伏都okay嘅扒房
————————————————
🌟注意:去食一定要預先訂位拎優惠啊!
📍 Hugo Le Resto Grill
地址:銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓