餐廳: 一遊
資訊:

喺灣仔行行下,唔覺意又行到合和附近,醒起「一遊」呢間餐廳,之前試過佢嘅海鮮好正,於是決定再度幫襯⭐️海膽吞拿魚壽司海膽鮮甜得來,吞拿魚又嫩滑,簡直係一口唔夠,要再嚟一件😋⭐️刺身盛盒五點真係一句講晒,新鮮厚切,顏色靚得令人食指大動⭐️善之水 特別純米酒呢款酒係餐廳獨家,又易入口,無論配刺身、壽司、炸物都好夾👍⭐️串燒我哋叫咗牛肉蘆筍串、雞軟骨、三文魚、嫩雞肉同翠玉瓜,每樣都火候啱啱好,調味完美,真係好滿足❤️⭐蟹肉忌廉我最鐘意食煎炸嘢,中間嘅忌廉完美調和,唔會太膩⭐️燒玉子正常發揮,好好味⭐柚子豚肉石頭湯豚肉嫩滑份量多,湯頭清新,令人飲得過癮⭐️蕃茄海鮮石頭湯就更加出色,湯頭甜得來清新,海鮮份量超多,真係一流😋⭐️海鮮天婦羅盛盒完全唔油膩,食材新鮮Juicy,真係好滿足😍總括來講,一遊嘅海鮮同串燒都令人印象深刻,絕對值得一嚟再嚟!

⭐️海膽吞拿魚壽司
海膽鮮甜得來,吞拿魚又嫩滑,簡直係一口唔夠,要再嚟一件😋

⭐️刺身盛盒五點
真係一句講晒,新鮮厚切,顏色靚得令人食指大動

⭐️善之水 特別純米酒
呢款酒係餐廳獨家,又易入口,無論配刺身壽司、炸物都好夾👍

⭐️串燒

⭐蟹肉忌廉
我最鐘意食煎炸嘢,中間嘅忌廉完美調和,唔會太膩

⭐️燒玉子
正常發揮,好好味

⭐柚子豚肉石頭湯
豚肉嫩滑份量多,湯頭清新,令人飲得過癮

⭐️蕃茄海鮮石頭湯
就更加出色,湯頭甜得來清新,海鮮份量超多,真係一流😋

⭐️海鮮天婦羅盛盒
完全唔油膩,食材新鮮Juicy,真係好滿足😍

2024-12-02
  • 海鮮天婦羅盛盒