唔過甜,品質控制做得好好,最愛招牌仙草冰沙第一次食鮮芋仙係銅鑼灣分店,我亦食過荃灣分店,呢間台式甜品店相信冇乜邊個未聽過!因為依家佢哋嘅分店遍布港九新界,佢哋主打嘅係天然健康食材加上強調現煮現賣,雖然我個人都唔係好食得出新鮮定唔新鮮,去唔同分店食嘅味道定係質感都唔會有唔同,我食過荃灣店就覺得太甜所以唔中意。呢間天水圍分店我覺得同銅鑼灣分店有得比,唔會過甜,真係搞到我連續兩日叫咗外賣嚟食先夠喉!我地叫咗兩碗,第一碗係招牌仙草冰沙,入面有紅豆、珍珠、仙草凍,仙草微甘配埋甜甜地嘅仙草冰沙恰到好處,花奶就令上自己按喜好添加,真係好好食。不過賣相就一般啦,始終黑色為主,好難會覺得好靚,但我中意佢有內涵,即係好好食呀!另外叫咗熱嘅芋圓,入面有芋頭、紅豆、珍珠、同紅豆湯做底,媽媽話好好食,入面有分別有原味同地瓜味芋圓,兩款芋圓都有佢食材應有嘅味道而且味道唔會過甜🎃煙韌度都拿捏得非常好🥰
唔過甜,品質控制做得好好,最愛招牌仙草冰沙

外賣送餐
  • 仙草冰沙