2015-06-22 594 瀏覽
朋友推介,決定試呢間岩岩開張幾個月既私房菜。朋友唔講唔知,原來佢早午巿同普通茶樓無分別,但係晚巿只做私房菜,要BOOK位先有得食。入到去,果然好新,裝修都幾有TASTE,唔錯唔錯。冷氣夠,梳化式座位加埋輕鬆既BGM,三十幾度行左公園成個鐘既我即時爽哂。廢話少講,上菜!第一次食,同朋友先試下最經濟實惠既一人套餐 - 雙龍宴,六餸一湯一甜品WASABI墨魚 ★★★★★ 新口味,幾醒胃蒜片牛粒 ★★★★★ 夠鑊氣,一食就知炒個時個爐一定HURHUR聲龍筋湯 ★★★★★ 好味到呢……可以既話想飲多幾碗開邊龍蝦 ★★★★★ 龍蝦夠新鮮,D肉好鬼實同彈牙海參鵝掌 ★★★★☆ 其實我唔中意食海參……半隻鹽焗乳鴿 ★★★☆☆ 成晚你就最無特色,味道一般大根西紅柿 ★★★★☆ 4星原因係個名既問題,無啦啦叫咩大根呢?西式甜品x3 ★★★★☆ 馬卡龍+奶凍+朱古力Cake,馬卡龍如果可以簡味就好,我食左我生平最憎既LEMON,朋友既係綠色的,好似岩我多D總括黎講幾好味,如果可以將鹽焗乳鴿變做其他特色D既菜就PERFECT啦不過個餐份量真係幾勁下,食到海參鵝掌已經9成飽,可能係因為咁害左隻乳鴿都未定~~

入到去,果然好新,裝修都幾有TASTE,唔錯唔錯。
廢話少講,上菜!

WASABI墨魚 ★★★★★ 新口味,幾醒胃
龍筋湯 ★★★★★ 好味到呢……可以既話想飲多幾碗
開邊龍蝦 ★★★★★ 龍蝦夠新鮮,D肉好鬼實同彈牙
海參鵝掌 ★★★★☆ 其實我唔中意食海參……
半隻鹽焗乳鴿 ★★★☆☆ 成晚你就最無特色,味道一般
2015-06-13