2017-06-03
今日去一田百貨凑熱鬧,三點幾肚餓便去咗美食區搵食。由於唔係成曰來,先發現尼度無咩小食。🤔本身心念念想食章魚小丸子🤦🏻♀️不過一場來到,點可以白行一趟🤣咁啱前一晚睇日劇見到人哋係火車度食便當好好味,所以即刻揀咗尼一間坐低。由於係特價週,即使過咗正常午餐時間,餐廳一樣坐無虛席😲餐廳主要提供便當及拉麵兩種食物,望咗望其他食客嘅食物,賣相都唔錯。我哋點咗鯖魚便當&雜錦便當,兩個價錢都一樣,盛惠港幣六十五元。鯖魚好大條,燒得唔錯。唔使檸檬汁同埋醬汁都一樣好味。配菜有韓國泡菜(唔知點解係日式便當出現🤷🏻♀️)、玉子和蟹柳天婦羅,另加配味噌湯。雜錦便當盒,咩都有啲,燒雞翼同埋魷魚加三文魚嘅配搭?配菜大致一樣,係多咗沙律。天婦羅有點兒過油,魷魚與三文魚嘅配搭都有啲奇怪,不過燒雞翼有救返啲分數。最後我都係覺得男友嘅鯖魚便當好味啲(隔離飯香)。
由於係特價週,即使過咗正常午餐時間,餐廳一樣坐無虛席😲
最後我都係覺得男友嘅鯖魚便當好味啲(隔離飯香)。