2023-07-15 113 瀏覽
響尖沙咀附近做嘢有人介紹食依間龍城冰室,但係都有溫馨提示話都幾多人排隊,所以決定簡單叫過下午茶試吓。得出嘅結論就係暫時覺得外賣下午茶嚟講真係算唔錯。同個朋友簡單,叫咗一個炸雞髀沙律同埋一份芝士西多。炸雞髀沙律係分開兩個盒上嘅,沙律一盒,炸雞髀獨立一個盒分開裝,送到嚟嘅時候雞髀都仲係熱嘅,個沙律嘅味道都幾好,調校得唔錯,識落都唔會覺得好肥。炸雞髀都算幾大隻,揸得個表面都算幾鬆脆,幾香口,唯一係味道有少少偏鹹,識落應該係隻雞髀未炸之前已經醃製過,所以啲雞髀肉都有少少偏鹹,不過呢個純粹個人口味,但係隻雞髀都算好味嘅。另外果一份芝士西多,未切開嗰陣時睇落冇乜嘢特別,切開咗之後發覺裏面嘅芝士都幾足料,成見西多食落啖啖都有芝士味,跟埋有兩包糖漿都叫做啱啱夠,但係如果可以多一包就更加好嘞。整體嚟講都滿意,下次試吓叫第二啲再講。

2023-07-11