2020-09-08
.黃嘅拉麵店💛之前食過幾間黃既拉麵或沾麵店而熊拉麵都算唔錯~.我哋嗌左招牌熊拉麵同魚介熊拉麵招牌熊拉麵其實係豬骨湯可惜唔太夠油脂感,同埋比較咸而魚介湯嘅香味會比較重啲,係好味嘅~.叉燒可以選擇梅頭瘦叉燒/ 火炙肥叉燒/ 角切叉燒粒🤤我哋兩碗都揀咗火炙肥叉燒!睇相都見到舊叉燒一層脂肪一層肉咁夾住食落成個口都係油脂,入口即化🥰加上有火炙,叉燒食落更加香.麵條可以揀幼麵 (1.25mm) 或中幼麵 (1.5mm)我哋揀左中幼面,食落都幾掛湯😍糖心蛋雖然冇切開影相,不過係超級流心嘅~拉麵屬於中等價格,但係質素真係唔錯👍🏻推介大家去食🙌🏻💛·招牌熊拉麵 $88魚介熊拉麵 $78———不專業評分💯食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數⛱: 💛💛💛💛🤍抵食指數🤑: 💛💛💛🤍🤍推薦指數👾: 💛💛💛💛🤍———📍熊拉麵 Kuma Ramen佐敦白加士街8號地舖上環蘇杭街84號@kuma_ramen_official———👉🏼 #ewhk佐敦 #ewhk上環 #ewhk黃店 #ewhk日本菜#佐敦美食 #佐敦黃店 #上環美食 #上環黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西
黃嘅拉麵店💛
之前食過幾間黃既拉麵或沾麵店
而熊拉麵都算唔錯~
我哋嗌左招牌熊拉麵同魚介熊拉麵
招牌熊拉麵其實係豬骨湯
可惜唔太夠油脂感,同埋比較咸
而魚介湯嘅香味會比較重啲,係好味嘅~
叉燒可以選擇梅頭瘦叉燒/ 火炙肥叉燒/ 角切叉燒粒🤤
我哋兩碗都揀咗火炙肥叉燒!
睇相都見到舊叉燒一層脂肪一層肉咁夾住
食落成個口都係油脂,入口即化🥰
加上有火炙,叉燒食落更加香
麵條可以揀幼麵 (1.25mm) 或中幼麵 (1.5mm)
我哋揀左中幼面,食落都幾掛湯😍
糖心蛋雖然冇切開影相,不過係超級流心嘅~
拉麵屬於中等價格,但係質素真係唔錯👍🏻
推介大家去食🙌🏻💛
佐敦白加士街8號地舖
上環蘇杭街84號
@kuma_ramen_official
———
#佐敦美食 #佐敦黃店 #上環美食 #上環黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram