2023-04-13 209 瀏覽
**La Barra Tapas 長沙灣西班牙菜餐廳食評**今日我去咗長沙灣嘅 La Barra Tapas,呢間專賣西班牙菜嘅餐廳,入到去雖然有啲窄但係小店將就吓啦!首先我飲咗一杯好特別嘅西班牙果酒,甜甜地帶啲微酸,開胃1. 鱈魚西班牙蛋餅**:呢個蛋餅外面煎得金黃酥脆,裡面係鬆軟濕潤嘅蛋同馬鈴薯絲,口感好豐富,但唔知係咪因為鱈魚嘅關係會比其他蛋餅重口味少少 2. *蕃茄多士**新鮮嘅蕃茄同橄欖油攪埋一齊,聞起嚟好香。多士酥脆好味,同蕃茄一齊食真係好搭!3. **紅蝦短麵**:麵條煮得啱啱好,再加上鮮味十足嘅紅蝦,蝦膏撈埋麵好鮮4. **墨魚可樂餅**:墨魚質地緻密,搭配特製嘅可樂餅,更突顯嘅鮮味最後,甜品 芝士蛋糕,即叫即整等咗半個鐘,果然冇失望,半熟芝士蛋糕本身口感已好,再加埋濃又冇over嘅芝士味真係一百分總括嚟講,La Barra Tapas 嘅西班牙菜都係值得推薦

首先我飲咗一杯好特別嘅西班牙果酒,甜甜地帶啲微酸,開胃

• Sangria
  • 松露蘑菇可樂餅