2020-03-12 2020 瀏覽
“係深水埗食雞煲,緊係去褔龍門啦。”其實呢句說話我係某次同朋友傾計時,朋友咁對住我說,初初我係深水埗來來去去都淨係知一間任食雞煲好食,不過果間就結左業,而褔龍門真係就無乜點過。不過都默默咁記住左呢個名。一個月後朋友就話想食雞煲,於是我就話去褔龍門啦,就係甘就同四個朋友一齊黎到褔龍門食野喇,果陣時六點半到,其實都full左大半,剛剛好,職員講,你地真好彩最後一張枱,如果唔係就唔知等幾耐先有。比張餐牌內容大家睇睇先:咁大家會見到1(雞煲),2(湯底),3-10(火鍋食材)。因為我地都無黎過,於是就揀左個雞煲先,然後職員就問我地想要咩湯底,呢個真係好喜出望外,因為以為佢係直接加湯底落雞煲到,但原佢係另外比個煲你打邊爐。(勁開心,因為我地個張係大枱,有兩個爐一個爐雞煲,一個爐湯底)同一時間滿足兩個願望,哈哈。雞煲同湯底好快就送上喇,於是我地就拎起張紙,開始係到揀火鍋材料,然後職員就走黎同我地講“你地可以唔洗揀住,因為你見到餐牌上寫既3-10都會因人頭手比你享用,唔夠食先再點,仲有仲有雞煲食完,想再加就即管開聲” <----職員好貼心亦都好有耐性講介比我地聽,令到我覺得受尊重。時次惠顧過
“係深水埗食雞煲,緊係去褔龍門啦。”
比張餐牌內容大家睇睇先:

一個爐雞煲,一個爐湯底
)同一時間滿足兩個願望,哈哈。
時次惠顧過程好開心,最緊係佢唔閒時(唔怪得職員會話我地好好彩),然後我地一直打,打下打下都打左三個幾鐘(重伸一次職員係無任何行動想趕我地走)

味道方面:味道都算唔錯,可惜我朋友唔係咁食得辣,無得試佢辣度
,但d雞其實徵辣都好入味,令到我好期待

環境方面:乾淨整潔,坐得好舒服
價錢:$228一位,好平宜好扺(晚上2130後入座$188一位

綜合黎講,作為一間任食既雞煲+海鮮火鍋雞煲已比你無限食,仲要加上唔限時 228蚊真係扺到爛,如果9點半後去仲平多40蚊,真係去邊到搵,味道仲要唔係話差,係好食,尤其係佢碟安格斯小牛排都好好食,我個fd仲叫左四碟都食得晒,大家真係值得一試,食過一次之後,如果再去雞煲,我都一定會以褔龍門為我首選

溫馨提示:餐廳最早1700點開門,但因為佢到1800咁上下真係會隨時full場,所以大家有心想去試,真係打電話去訂定好d

花膠環球海鮮盤
安格斯牛小排