2024-07-25 1138 瀏覽
今次趁住佢裝修完即刻book房再試!食過咁多放題雞煲,佢真係最好食最抵食性價比又高。佢個雞煲係有埋肥腸,眾所周知肥腸煮得唔好嘅話真係有浸味好臭,呢一間佢嘅招牌簡直就係肥腸雞煲肥腸好入味啲雞又唔會(鞋) 不過我唔係好食得辣,我都係揀BB辣🤭 仲可以無限encore雞煲🧏🏼‍♀️ 之後揀火鍋湯底,一定要揀花膠雞呀 ,滾起咗一定要飲番啖靚湯👐🏻跟住就到第二個戲肉海鮮拼盤-鮑魚啊蝦啊貴妃蚌不過呢佢嗰啲大隻嘅貝殼類呢就要睇時令嘅,有機會次次都唔同㗎,不過呢鮑魚嗰啲就一定會有啦 (啲鮑魚貴妃蚌嗰啲係識郁)今次裝修完老闆增設咗有黑柏葉仲有牛骨髓(我唔肯定佢係咪叫呢個名好似個棉花糖咁白雪雪嗰啲)鮑汁牛肉丸(限量丸免費)之後再食就要俾錢🤌好似,仲特登搵個大圓形嘅轉盤吸落個火鍋度🤭即刻相機食先😆😆 佢個即炸響鈴卷都好正🤓 ,食足3個鐘 正!下次再encore!

2024-05-09
  • 海鮮拼盤
  • 爆汁牛丸
  • 黑柏葉
  • 安格斯牛柳粒
  • 即炸響鈴卷
  • 魚皮
其實都唔需要講太多,因為對福龍門嘅良好感覺同其他師兄師姐大同小異 😆我敢講福龍門絕對係任食雞煲火鍋嘅天花板,任食得黎,同埋比差唔多價錢嘅情況下,佢地炮製嘅雞煲絕對比其他地方嘅任食雞煲做得出色,雞煲整得極入味,唔會好似有啲任食雞煲怒放醬汁搞到過甜,而雞肉斬得大大件又夠滑,我同幾個食得麻辣大辣嘅朋友,都極滿意佢地調教嘅辣度,辣得嚟又唔會搶咗雞肉嘅鮮味,正呀!😎至於火鍋,簡直又係正到離譜,所有食材睇相都知道極新鮮,啲蝦上到枱時仲識郁,而任食嘅牛肉唔係只得啲肥牛或牛板鍵,係有封門柳牛小排等,肉味十足 🤤服務方面亦不俗,主持人能跟客人打成一片,氣氛甚佳,近日裝修後冷氣充足,夏天嚟食都唔會熱。福龍門太受歡迎,如有心去食,記得預早兩星期或以上 book 枱,喺呢度寫到已期待下次光顧了 🤣

麻辣雞煲(大辣)
任食火鍋
2024-07-18
麻辣雞煲(大辣)
任食火鍋
2024-07-04 1029 瀏覽
任飲任食雞煲打邊爐香港越嚟越多,但CP值高又好食嘅真心唔多~ 雞煲:雞嫩口唔硬好入味,我哋有加大腸,啲大腸都好入味,唔會好似其他地方啲味道分開哂咁~ 打邊爐:我哋揀左花膠雞湯做湯底,湯底好好味,打邊爐嘅食物質素,海鮮拼盤嘅海鮮都好新鮮新出嘅「牛魔王拼盤」 有牛小排、封門柳、牛胸爽、一口牛、黑栢葉和漿爆瀨尿牛丸( 特別封門柳和漿爆瀨尿牛丸) 白鱔片同龍躉片都係任食,好味仲有即炸響玲最好食😂 放上枱仲有啲熱,浸一下湯即食真係正任飲任食都係$278/人加一,座位又唔會好迫,全場都係卡位,我哋6個人都可以坐卡位感想:喺香港任飲任食真係有market,呢個價錢+呢個質素 P.S. 老闆間唔中都有過嚟吹下水,問我哋啲嘢得唔得❤️ 有心做一定有生意返👍🏻 朋友聚會呢度真係幾好, 有機會都會再嚟食🥰

( 特別封門柳和漿爆瀨尿牛丸
) 白鱔片同龍躉片都係任食,好味
仲有即炸響玲
最好食😂 放上枱仲有啲熱,浸一下湯即食真係正

感想:喺香港任飲任食真係有market,呢個價錢+呢個質素

🥰
牛魔王拼盤
2024-07-03
牛魔王拼盤
2024-04-03 1477 瀏覽
一個月會去幾次,而且地點方便,又唔限時間,約朋友食飯,仲可以慢慢坐傾下計,雞煲好味夠滑,食物夠新鮮,即炸響鈴超正,可以無限時任飲任食,真係好抵,食過好多打邊爐,一般係90-120分鐘,真係食得好急,呢間極力推薦👍🏻👍🏻

雞煲火鍋
雞煲火鍋
  • 安格斯牛小排
  • 海鮮拼盤
  • 響鈴
  • 花膠環球海鮮盤
整體味道不過不失。首先嚟左個雞煲先,啲雞都多肉,不過可以再入味,再香啲。完左雞煲,就上左海鮮火鍋。啲海鮮就感覺唔係甘新鮮。因為帶子有少少怪味,鮑魚碌完都好難離殻,所以印象分一般。
2023-12-01 2123 瀏覽
今日和導師和朋友晚上於深水埗福龍門食雞煲海鮮放題, 我點了花膠濃雞鍋,雞煲我們選擇不辣,雞肉肉質鮮嫩美味,花膠濃雞鍋雞湯香濃,老膠爽口,火鍋材料我們點了安格斯牛小排, 西班牙白豚肉,花膠環球海鮮盤,龍等肉白膳片,水餃和墨魚丸,響鈴和可樂,安格斯牛小排味道香濃, 食落有嚼勁,西班牙白豚肉入口即熔,食落軟腍,墨魚丸食落彈牙,水餃食落爽口,響鈴香脆惹味,生菜新鮮爽口,花膠環球海鮮盤鮑魚和扇貝肉質鮮甜和蝦食落爽口,龍等肉白鱔片肉質鮮甜,最後可樂是任飲配火鍋一流,火鍋店食物新鮮, 湯底香濃, 職員收碟快速, 食了一頓高質雞煲火鍋
雞煲和花膠濃雞鍋
安格斯牛小排,西班牙白豚肉,花膠海鮮拼盤和龍等白鱔片
墨魚丸,水餃和生菜
鮑魚
2023-11-30
生日
2023-08-06 3327 瀏覽
尋日過去接一接人同唱生日歌姐,只係幾十幾分鐘姐,根本只係留十分鐘左右姐,根本都冇食過野,只係只下人姐吹下水就係咁簡單姐,啲人覺得我有食過野,真係吹下水 見下啲朋友姐,都要收錢。真係留十幾分鐘。根本冇食野都要收。真係離譜,吹下水見下人都計,
一個價($258,另加一服務費),只收現金/支付寶。先上雞煲,揀咗麻辣大腸雞煲(可揀不要大腸)。雞煲啲雞係成隻斬件,有不同部位,並唔係雞脾肉,我最like就係呢類。要咗少麻少辣,味道不錯。之後打邊爐,揀咗花膠濃雞湯(冇要到隻雞脾)。先飲碗雞湯,味道幾濃,好飲。同一時間,店員會拎火鍋料上枱。花膠環球海鮮盤:鮑魚(新鮮,仲郁緊)、貴妃蚌(大隻,甜)、花膠(厚身)、蝦(正常)、帶子(其實係沙插,好韌)、蜆(有少少沙)。安格斯牛小排:質素唔錯,唔過肥。西班牙白豚肉:冇豬臭味,亦唔嚡,還可以。生劏龍躉片併爽脆鱔片:龍躉厚肉有魚味、鱔片彈牙但冇咩味(亦好在冇泥味)。手打蝦丸:一般,有一粒有怪味。韮菜餃併白菜餃:韮菜餃好食、白菜餃普通。即炸脆響鈴:真係即炸,上枱時仲熱辣辣,入口即化,浸湯/直接食都好好味。田園時蔬:正常。健康素什菌:正常(金菇偏韌)。之後追加咗牛、韮菜餃、響鈴、炸魚皮(是脆的)、炸芋頭(夠粉)。最後坐咗成4個幾鐘,吹夠水,食到飽,飲到夠,大滿足。
一個價($258,另加一服務費),只收現金/支付寶。
安格斯牛小排:質素唔錯,唔過肥。
西班牙白豚肉:冇豬臭味,亦唔嚡,還可以。
手打蝦丸:一般,有一粒有怪味。
韮菜餃併白菜餃:韮菜餃好食、白菜餃普通。
田園時蔬:正常。
健康素什菌:正常(金菇偏韌)。
最後坐咗成4個幾鐘,吹夠水,食到飽,飲到夠,大滿足。
麻辣大腸雞煲
花膠環球海鮮盤
安格斯牛小排
西班牙白豚肉
生劏龍躉片併爽脆鱔片
手打蝦丸、韮菜餃併白菜餃
題外話/補充資料: 店員落力,有禮,抵讚。 店內面積雖然唔係好大,但空間十足,坐得好舒服,抵讚。 有兩間房,8人以上+預付$1000可以訂。
$283.8 (晚餐)
麻辣大腸雞煲
安格斯牛小排
2023-05-18 2781 瀏覽
同朋友傾開,話想搵無限時間火鍋放題,咁就可以一路傾偈一路慢慢食唔使趕頭趕命。朋友就介紹咗呢間,話好食到耐唔耐就要返尋味!一嚟就可以揀個雞煲食咗先!雞煲好惹味好香口,食完之後就上咗個湯底,開始打邊爐啦個花膠湯真材實料,令到我哋一人飲咗幾碗。海鮮拼盤夠晒豐富,鮑魚超級腍!羅漢果五花茶自己煲夠晒誠意,牛肉好香好夠肉味、響鈴係自己炸嘅,未食過咁香嘅響鈴!手打蝦丸就成粒都係蝦肉咁正!雖然價錢咁平,但係冇將貨就價,好多嘢都好好食,食到好滿足!絕對會再嚟!

一嚟就可以揀個雞煲食咗先!
雞煲好惹味好香口,食完之後就上咗個湯底,開始打邊爐啦

2023-04-27 2116 瀏覽
雞煲好食,仲係任添,好食到淨係掛住食雞煲唔記得打邊爐。食完雞煲再上新窩打邊爐,花膠雞湯幾正,有人頭計海鮮拼盤送,任食既牛肉都幾好。無限時任坐任食最好,可以慢慢食。
2023-04-05
海鮮拼盤
花膠濃雞湯
  • 安格斯牛小排
2023-04-09 1819 瀏覽
試過成十間任食,除左某一二間限時優惠有福龍門質素之外,全部都夠福龍門抵。咁既價錢有任食d野仲要好食。 基本上全個餐單無邊樣野差。 限額既海鮮質素穩定,d貝都係好食無比d平野。(某倫火鍋食到我成口沙) 任食部分,最推手打丸同牛肉任食咁既質素無得彈。手打丸極彈,蝦丸sss級。牛肉唔個種垃圾食落唔軔有牛味有脂肪。其他食物魚片白膳餃子都得。 次次都飽到雪糕都食唔到。唯二要求 雞煲洋蔥加雙倍太好食但太少。第二 考慮得閑換下餐牌
其他食物魚片白膳餃子都得。
次次都飽到雪糕都食唔到。
唯二要求 雞煲洋蔥加雙倍太好食但太少。
第二 考慮得閑換下餐牌
2023-04-05 1675 瀏覽
由以前幫襯得兩三枱客仔,做到依家要預早book位,口碑呢家嘢真係一傳十,🗣十傳百,好食自然有回頭客🧃飲品自取,雪櫃下層有自家制羅漢果茶,一定要試,真材實料👍🏻🐔香辣雞煲(可追加)雞夠滑,好入味❤️❤️❤️🦐海鮮盤(一次性)全部好新鮮,尤其是蟶子😍🍲花膠濃雞鍋店員問個湯需唔需要跟雞上,梗係唔要啦😆飲湯好了,個湯含有豐富膠原,女士們至愛🤩,飲完冇口渴🫰🏻🥢任食配料*肉類*安格斯牛小排--任食嚟講質素幾好,砌咗幾碟西班牙白豚肉--肉質嫩滑*鱔片&龍躉片*不停encore系列,鱔片爽口,龍躉唔腥好新鮮❤️❤️❤️*餃子*唔錯,唔係死死實實得嚿肉嗰種*丸類*手打蝦丸必食🤤 *雪糕*得一隻牌子,多款口味,每人至少啪咗三球🔶️🔷️兩百幾位有咁嘅質素,絕對性價比高,仲要無限時,你話去邊度搵🤷🏻‍♀️

🧃飲品
自取,雪櫃下層有自家制羅漢果茶,一定要試,真材實料👍🏻

🐔香辣雞煲(可追加)
雞夠滑,好入味❤️❤️❤️

🦐海鮮盤(一次性)
全部好新鮮,尤其是蟶子😍

🍲花膠濃雞鍋

🥢任食配料
*肉類*
安格斯牛小排--任食嚟講質素幾好,砌咗幾碟
西班牙白豚肉--肉質嫩滑

*鱔片&龍躉片*
不停encore系列,鱔片爽口,龍躉唔腥好新鮮❤️❤️❤️

*餃子*
唔錯,唔係死死實實得嚿肉嗰種

*丸類*
手打蝦丸必食🤤

*雪糕*
得一隻牌子,多款口味,每人至少啪咗三球

2023-02-08
2023-02-08 2155 瀏覽
二佰多元雞煲海鮮火鍋放題堅無限時,任點任食任飲,食物質量好,按人頭給予海鮮份量新鮮不欺場👍👍食到好飽才發現仲有香港製造CoCoberry 獨立包裝雪糕球,試咗四款口味:芝麻、芋頭、朱古力、榴連味都有驚喜,員工服務態度又好!寫完都覺得自己係打手🤭🤣今晚我哋八人比足錢食,值得推薦,會再帶朋友嚟😋😋😋
2023-02-07
2022-12-28 1718 瀏覽
早日同三個同事一齊食肥腸雞煲,本身不特別鐘意食豬腸,但是雞煲裏的豬腸又諗味道又好,好有驚喜,仲可以再添。由於雞煲加左一次食到好飽,所以打邊爐都唔係食左好多。但食物質素真是好無論牛定魚海鮮都新鮮又好食,不會因為任食而求其,服務又好,希望可以keep住,不要越食越差。
好好彩喺禁堂食前兩日食咗 🥲 唔係嘅話唔知等到幾時先再有得食喇同朋友嚟過幾次,每次都絕對唔會失望,基本上所有嚟過嘅朋友都話好抵食,返唔到轉頭 😋任食雞煲自選辣度,可以無限加雞 🐓當然要食埋即炸響鈴啦海鮮拼盤都係必需啦 🐟🦐🦪將海鮮放入花膠雞湯滾佢5分鐘,飲一啖真係返唔到轉頭 😛😛😛其他配料都好正,食埋雪糕就完美!咁高質素,任飲任食無限時加埋一都係$250左右,深水埗區必食推介 😋btw 正常晚市好爆,記住早一兩星期訂位

雞煲

任食雞煲自選辣度,可以無限加雞 🐓

即炸響鈴

當然要食埋即炸響鈴啦

海鮮

海鮮拼盤都係必需啦 🐟🦐🦪

花膠雞湯熬海鮮

將海鮮放入花膠雞湯滾佢5分鐘,飲一啖真係返唔到轉頭 😛😛😛

其他配料都好正,食埋雪糕就完美!

btw 正常晚市好爆,記住早一兩星期訂位

2022-01-05
即炸響鈴