餐廳: 勇記海南雞
資訊:

2022-07-29 1381 瀏覽
呢排轉左去上環studio做運動,行行下竟然比我發現勇記原來咁近我間studio🤭,不過次次路過都鬼死咁多人排隊,咩mood都無晒🙁前兩日做完運動竟然見到唔駛排隊😆即刻走去買返半隻海南雞返屋企加料😍話晒勇記係前君悅酒店師傅嘅出品,老實講$120半隻都真係唔平😅因為佢嘅份量真心唔係多,不過都係抱住試下無妨嘅心態,反正又唔駛排隊😂買到返屋企都隔左成3-4個鐘先食,d雞都仲係好滑好香🥰仲好香雞味😋,唔駛配汁食都好好味🥳汁料方面都有選擇架:原配就係泰式汁,或可選:沙薑汁/蔥油汁/秘製麻辣汁😋下次有機會會想試埋佢嘅招牌海南雞油飯,睇下佢d油飯夠唔夠香,夠唔夠油先😇

招牌海南雞

招牌海南雞配泰式汁