2019-03-23 152 瀏覽
Beans 冇得取票,要排隊等位,所以每次見到長龍就放棄了,今次只排3至4張枱,就一於在這裏食晚飯啦。等咗一陣,就入座啦。環境寬敞, 雖然在商場內,以開放式經營,但都唔算太嘈。柔和燈光,本來幾舒服,但由於燈光實在太柔和了,加上餐牌字體太細,所以睇得好辛苦😥最後我們点了小食洋蔥圈、三文魚沙律,主菜帆立貝pizza 、雞扒紫薯risotto 、羊膝,跟餐加了薑母茶和檸蜜。洋蔥圈炸得乾身脆口,咬落去 洋蔥帶有甜味,加埋茄汁更加鮮甜,另外有一執沙律菜伴碟。厨師將三文漁捲成一朵花,令擺碟望落比較精緻,可惜撒咗一些芝士粉喺面,反而令到花失真,除此之外,魚和菜也新鲜,只可以說正常。主菜 pizza, 帆立貝新鮮,配上蟹柳和魚子,整體带出清淡味道,餅底口感適中,如果再多些芝士就更好啦。Risotto是用紫薯烹調 ,望落幾健康,至於雞扒,皮煎得幾香,肉質夠滑,不過就吾夠juices 啦。最後是羊膝,配上幾片竹炭麵包,我會選擇麵包另上,因為咁樣擺碟令羊膝太失真啦,好似喧賓奪主咁。先講麵包,有些失望,比較乾,最後我哋都冇食曬啲麵包,但係羊膝就好淋,好入味👍整體不錯,每人平均$150,價錢都可接受,除咗三文魚

整體不錯,每人平均$150,價錢都可接受,除咗三文魚沙律,我覺得比較貴,因為三文魚只得幾片。間中也可以再去。